Dags att renovera badrummet?

Funderar du på att renovera ditt badrum? Då är du definitivt inte ensam. Just badrummet är en storfavorit när det gäller att renovera. Samtidigt kostar en badrumsrenovering ofta en hel del pengar, kolla upp badrumsrenovering stockholm pris efter rotavdrag. Därför bör man fundera på när det egentligen är värt att investera i en renovering och vad man bör veta om man väl sätter igång.

När behövs en badrumsrenovering?
Det finns två tillfällen när en badrumsrenovering kan behövas. Om badrummets kakel, golv eller något annat är skadat är det viktigt att ta hand om problemet så snabbt som möjligt. Sprickor i väggar eller golv kan snabbt leda till mögel och stora fuktskador. Detsamma gäller om handfat, toalett eller badkar skulle ha skador. I sådana fall blir renoveringen billigare ju snabbare du påbörjar den.

Den andra situationen när en badrumsrenovering rekommenderas är om du inte trivs med ditt badrum. Att ha ett hem som vi trivs i är viktigt för oss alla och badrummet är en viktig del av hemmet. Om det är en trivsam och avkopplande miljö kan det fungera som ett hemmaspa som höjer din livskvalitet. Därför är en badrumsrenovering en god idé även i ett sådant läge. Ditt välmående är värt kostnaden!

När kan man kringgå en renovering?
Ibland kan man renovera badrummet utan att faktiskt renovera det. Vill du renovera för att badrummet ser tråkigt, slitet eller gammalt ut? Då kan du faktiskt förvandla badrummet utan en egentlig renovering. Du behöver inte nödvändigtvis sätta nytt kakel eller klinkers, utan kan fräscha upp det befintliga. Det finns färg som du kan måla över både golv och kakel, så du behöver inte nödvändigtvis byta ut plattorna.

Att byta ut gamla möbler, spegel, mattor och annan badrumsdekor kan också göra en enorm skillnad. Varför inte sätta in en växt också? Med hjälp av en ordentlig städning, några stora doftljus, en badbricka och behållare med badsalt kan du snabbt få ett härligt hemmaspa. Att förvandla badrummet kräver inte alltid en renovering!

Kan man renovera badrummet själv?
Om du tycker om att pyssla hemma kanske du funderar på om du inte skulle kunna genomföra renoveringen själv. Det beror faktiskt på vad du egentligen vill ändra på. Att måla om väggarna och taket kan du definitivt göra själv, likaså att byta ut duschdraperiet eller sätta en ny toalettsits. Som nämnt kan du även måla golv och kakel alternativt klistra på klinkers eller kakel i plast.

När det gäller el- eller VVS-arbeten behöver du däremot anlita en fackman. Sådana arbeten får inte utföras av en lekman, eftersom du riskerar att skada både dig själv och din bostad. Om det skulle ske får du inte ut något av ditt försäkringsbolag.